Welkom bij Groepsaccommodatie De Eek

Wij zijn Helga en Helmig van der Kolk, uw gastvrouw en gastheer op De Eek, dat sinds 2009 in gebruik is als groepsaccomodatie voor vakantie, trouwen en zakelijke bijeenkomsten. Wij zijn ruim 30 jaar getrouwd en ouders van Alette, Carien en Susan en Daan.

Helmig en Helga1Vierde generatie agrarisch ondernemer

Helmig is de vierde generatie Van der Kolk’s die De Eek sinds 1908 bewonen. Hij is, net als zijn voorvaderen, gestart op het gemengde bedrijf als melkvee- en varkenshouder. Eind negentiger jaren wordt bij de rundveestapel tot twee keer toe een ernstige besmetting met staphylococcus aureus vastgesteld. De tweede uitbraak heeft een dermate grote impact dat wij besluiten niet nogmaals een nieuwe veestapel te kopen maar geheel te stoppen met de rundveehouderij. Een ingrijpende beslissing. De varkenshouderij was na een uitbraak van varkenspest al eerder beëindigd.

Stil op De Eek

In de navolgende jaren was het “stil” op De Eek en hebben we tijd genomen om de tegenslagen te verwerken. Helga had al eerder een baan buitenshuis gevonden en Helmig begint in deze periode als sporthalbeheerder bij de gemeente Bronkhorst.

Nieuwe bestemming

Omdat De Eek een zeer oude en buitengewoon mooie karakteristieke boerderij is, zijn we gaan nadenken of wij een andere bestemming aan het pand zouden kunnen en mogen geven. Onze droom was om de schoonheid van de boerderij en de omgeving te kunnen delen met andere mensen, die er net zo van kunnen genieten als wij dat nog dagelijks doen.

Groepsaccommodatie

Na enige jaren te hebben nagedacht en rondgekeken is het plan voor verbouw van De Eek tot Groepsaccommodatie op tafel gekomen. Na veel overleg met gemeente, provincie en bank, is eind 2007 de knoop doorgehakt om De Eek te gaan verbouwen. Begin februari 2008 is het grote restauratie- en bouwproject gestart. Eind december 2008 hebben we de officiële opening gevierd op de gerestaureerde Deel waarna we rond de jaarwisseling de eerste gasten al mochten verwelkomen!

Allemaal genieten van De Eek

Wij zijn trots op onze mooie verbouwde boerderij De Eek. Wij genieten van de gasten die de afgelopen jaren De Eek al hebben gevonden om vakantie te vieren, een familiereünie te houden, te trouwen of te vergaderen. Wij hopen dat we nog vele gasten mogen ontvangen die, net als wij, zullen genieten van De Eek!

Tot ziens,

Helmig en Helga van der Kolk

Wat een top accommodatie is dit! Werkelijk alles is tiptop voor elkaar.Familie Pietersz

google logo

4,7 / 5

(54 reviews)
zoover logo

9.2