Landelijke vergaderlocatie in de Achterhoek

Ben je op zoek naar een vergaderlocatie in de natuur in de Achterhoek?
De Eek is een 450 jaar oude monumentale boerderij in Steenderen, waar de Achterhoek en de Gelderse IJsselvallei in elkaar overlopen. De boerderij is geheel verbouwd en toegerust voor vergaderingen, kick off bijeenkomsten, themabijeenkomsten, heidagen of teambuilding voor maximaal 25 personen.
Er zijn veel factoren die er voor kunnen zorgen dat jij of je team niet voldaan naar huis gaan na een vergadering. Mensen kunnen zich niet concentreren, omdat verkeer langs raast. Er is een krappe tafel of de kale ruimte geeft geen extra inspiratie. Er zijn geen mogelijkheden om je even terug te trekken of je hoofd leeg te maken.
Wil jij deze ergernissen kostte wat het kost vermijden?
Kom dan bij ons vergaderen. Je krijgt hier alle rust, ruimte en privacy die je nodig hebt om samen tot het gewenste resultaat te komen.

Waarom kies je voor de Eek? 

   1. Rust en ruimte, midden in de natuur
   2. Locatie om inspiratie op te doen
   3. Volledige privacy
   4. Uitstekende faciliteiten
   5. Verse streekproducten
   6. Comfortabele kamers voor 20 personen
   7. Ontspanning voor of na het vergaderen
   8. Gemoedelijkheid en Noaberschap
   9. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Contact

 

Rust en ruimte, midden in de natuur

Zodra je bij ons het terrein op rijdt, waan je je in een groen paradijs. Onze locatie in de natuur brengt rust, waardoor je in een ontspannen sfeer vergadert. Je kunt je goed concentreren, omdat er geen verkeer langs raast. Met name tijdens intensieve vergaderingen kan dat extra stukje rust een belangrijke factor zijn om het maximale rendement uit de dag te halen. En je aandacht volledig op het doel van de dag te houden.

Locatie om inspiratie op te doen

In en om onze authentieke boerderij voel je je direct thuis. Je vergadert in een heerlijk ruime en huiselijke woonkamer met veel daglicht en openslaande deuren. Aan de tafels heb je genoeg persoonlijke ruimte, zodat je dingen kunt opzoeken of noteren zonder dat je anderen aanstoot. Ook zijn er verschillende ruimtes en zitjes waar je je even alleen of met een groepje terug kunt trekken.

Naast een grote huiselijke ruimte mag je gebruik maken van de half-overkapte patio. Of je gaat op één van onze terrassen zitten waar je uitkijkt over weilanden en vrije natuur. En iedereen voelt zich thuis op onze karakteristieke Deel. De schitterende houten kapconstructie van de Deel zorgt voor een bijzondere ambiance bij elke activiteit.
Als het erg warm is buiten, is het bij ons op de Deel nog lekker koel. In de winter geniet je van de gezelligheid en warmte van de open haard in de vergaderruimte of bij de vuurkorf op de Patio / Binnenplaats.
Door de warme kleuren voel je je welkom en kan de positieve energie gaan stromen. Je creëert ruimte voor nieuwe ideeën en je maakt je plannen concreet door een wandeling door de natuur. De schilderijen aan de muur geven je inspiratie en nieuwe ideeën.
Na het eten kun je nog samen na borrelen. Koelt het ‘s avonds af en wil je buiten zitten? Dan steken we een vuurtje aan op de Binnenplaats / Patio en delen we warme plaids uit. Wie let er dan nog op de tijd?

Bekijk hier de 3d-tour van onze locatie

Volledige privacy voor jouw groep

Er zijn geen andere groepen als je bij ons vergadert. De accommodatie is helemaal voor jullie. Je hebt dus geen last van geluiden van andere groepen die jullie uit je concentratie halen. Je gastheer blijft ook op gepaste afstand, maar als je aan de bel trekt zijn we zo bij je met hulp, eten, drinken of advies.

Uitstekende faciliteiten

We nemen de organisatie uit je handen, zodat je alle tijd effectief kunt besteden aan de inhoud van de dag. Onze ruime parkeergelegenheid zorgt voor een goed begin van de dag. In en om de boerderij is snelle WiFi. Verder is er een beamer. Wij zorgen dat alles wat je nodig hebt aanwezig is en goed aangesloten. En als je een vraag hebt over de techniek, komen wij je helpen. De locatie is geschikt voor maximaal twee rolstoelgebruikers. De begane grond is geheel gelijkvloers. Toiletten en badkamer zijn aangepast.
Jij kunt je samen met je team volledig richten op een leuke, effectieve dag, wij doen de rest. En als je iets nodig hebt waar je eerder niet aan had gedacht, dan toveren wij dat meestal zo tevoorschijn. Door onze ervaring zijn wij op alle mogelijke vragen voorbereid.

Joop Spijkers, gemeente Bronckhorst: Wat ik nog wel eens meemaak is dat de infrastructuur er wel is, maar dat er bijvoorbeeld niet aan gedacht is om het aan te sluiten. Dat extra stukje service ontbreekt nog wel eens bij een vergaderlocatie, maar dat is bij de Eek niet het geval. 

Verse streekproducten bij de lunch

Je kunt er voor kiezen om de catering door ons te laten verzorgen, zodat je alleen maar hoeft aan te schuiven aan tafel. Ook heb je de mogelijkheid zelf het eten en drinken mee te nemen. De ruime keuken biedt zelfs de mogelijkheid om met je groep te koken en buiten kun je BBQ’en.
Kies je ervoor dat wij de lunch voor je verzorgen? Een goede keus, wat met ons RIJK concept zetten wij de heerlijkste lunch op tafel. Geniet van verse streekproducten van pure kwaliteit. Geen opsmuk, maar eerlijke, onbewerkte producten uit de streek. Deze producten, met rijke smaken, zijn van het seizoen en komen rechtstreeks en vers van het land en de boer.

Comfortabele kamers voor 20 personen

Wil je meerdere dagen komen? Je kunt bij ons overnachten. Wij hebben 20 bedden, verdeeld over 7 kamers met heerlijke bedden. 
‘s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt klaar. Net als overdag, is de locatie volledig en alleen voor jullie groep beschikbaar. Ook ’s nachts zijn er geen andere groepen in de boerderij en geniet je van volledige privacy met je groep.

Marian Zuidveld, Aviko: Alles is bespreekbaar op de Eek. We hebben met onze groep twee keer overnacht. Dat ging allemaal uitstekend. We mogen en kunnen daar zelf alles koken, maar ook BBQ’en is mogelijk. Het ontbijt stond keurig voor ons klaar, genoeg koffie en thee, en we konden de vaatwasser gebruiken. Bij het ontbijt verse broodjes en verse eitjes. Lekkere karnemelk en melk, niet alles uit het pak. We kregen helemaal de vrije hand. Als het niet nodig is zullen ze ons onnodig storen. Mooi verzorgd.

Ontspanning voor of na het vergaderen

Vergaderen afwisselen met een actieve of ontspannende activiteit? Of alleen een teamuitje zonder vergaderen? Samen met partners bieden wij veel verschillende uitjes aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • De omgeving verkennen per Solex, Tuk Tuk, Tandemfiets, Swing of fiets? Op onze locatie zijn 20 fietsen aanwezig
 • Even in beweging tijdens een potje voetbal, volleybal, basketbal of tafeltennis op eigen terrein
 • Skelterracen, touren met een oud eendje of schapen drijven
 • Rondje Klootschieten, in de directe omgeving van De Eek
 • Toeren met de Ducktoer eendjes, schapen drijven en honden spiegelen of een roofvogelworkshop
 • Een lekkere wandeling rond de Eek, langs de IJssel of door het historische stadje Bronkhorst
 • Forellen vissen bij Forellenvijver Breukink

Gemoedelijkheid en Noaberschap 

Wij zijn Helmig en Helga, je gastheer en gastvrouw. Voor ons is elke wens is bespreekbaar. We denken graag met je mee.
De gemoedelijkheid en gastvrijheid (dit heet Noaberschap) in de Achterhoek is overal bekend. Wij zeggen in de Achterhoek altijd: dit doen we toch, dat is toch normaal. Maar zo vanzelfsprekend is het niet blijkbaar, in het westen is het tóch anders. Niet alleen rust, ruimte en natuur vind je dus bij ons, maar ook het Noaberschap dat zo kenmerkend is voor deze streek. De gastvrije waarden van de Achterhoek vind je terug in ons bedrijf. Lees hier meer over ons.

Marian Zuidveld, Aviko: De Eek is een uitstekend voorbeeld van goed gastheerschap. Als je Helmig belt, heb je meteen een vertrouwd gevoel. Helga en Helmig zijn hardwerkende mensen en gaan persoonlijk en gastvrij met hun klanten om. Maar ze houden zeker gepaste afstand als we in bespreking zijn. Echt Achterhoekse gastvrijheid. De warmte en de hartelijkheid die hoort bij goed gastheerschap hebben zij helemaal in hun vingers. Helmig kan ook zo leuk vertellen. We hebben hem ook wel iets laten vertellen over de omslag in zijn bedrijf. Hoe hij zijn boerenbedrijf zo heeft omgebuigd naar iets heel karaktervols. Hij vertelde waar hij tegenaan is gelopen om zelfvoorzienend en duurzaam te worden. Omdat je er ook bent is het des te leuker om te zien wat er allemaal bij komt kijken bij zo’n grote verandering.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Onze gasten roemen ons om de prijs-kwaliteitverhouding. Bij ons weet je waar je aan toe bent. Omdat wij op maat leveren, betaal je niet voor dingen waar je geen gebruik van maakt. Zo houden we onze locatie betaalbaar. Neem direct contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Pascal Kamperman, Achterhoek in beweging.nl: In januari 2019 waren wij bij de Eek met een projectteam met 8 personen. We wilden een keer op een andere locatie zijn dan waar we normaal vergaderen. Weg van de eigen werkplek en ongestoord een vergadersessie houden. De landelijke omgeving van de Eek sprak aan en de prijs is acceptabel. Als je bijvoorbeeld een vergaderruimte in de commerciële wereld boekt dan betaal je zo het driedubbele. Wat ik mooi vind aan zulke plekken is dat je en all-in prijs hebt. Bij de commerciele wereld komt er van alles bij. We hebben goed gastheerschap ervaren en alle voorzieningen waren aanwezig. De ontvangst was goed en de lunch was perfect. De regionale producten, zoals de kaas, de hamsoorten, eigengemaakte jam, dat was prima. We merkten aan alles dat Helmig servicegericht is. We kregen de beamer niet gekoppeld aan de laptop en Helmig deed er alles aan om het voor elkaar te krijgen. Eergisteren waren we ook op een andere vergaderlocatie, maar toen werd er wat te vaak gevraagd om koffie en thee. Bij de Eek werd er op de juiste momenten gevraagd of er nog iets nodig was. En we konden ook altijd bellen als er iets nodig was.

Even doorpraten?

Neem eens contact op om de sfeer te proeven en te kijken of deze locatie past bij jouw team.  Ben je overtuigd? Dan bepalen we samen de perfecte invulling van jouw dag of tijd op de Eek. We stellen een mooi pakket samen, dat bij jouw wensen past. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de dag en gaan jullie uiteindelijk voldaan en vol nieuwe plannen naar huis!

Contact

 

Joop Spijkers, gemeente Bronckhorst. “Ik organiseerde een zomersessie voor het jubileum van G12. Als Hoofd P&O bij de gemeente Bronckhorst werkte ik al samen met Helmig, ik kende hem al zoals hij is en ik daarom boekte ik graag bij hem. Het contact was prima.
In de voorbereiding dacht Helmig al proactief mee over oplossingen. De sterke punten van zijn locatie en alle mogelijkheden die het biedt kent hij natuurlijk het beste. Overal waar je zelf niet aan denkt hebben ze achter de hand of is een oplossing voor. Da dag verliep nog beter dan verwacht. Alle afspraken werden prima nagekomen. We hebben na die tijd nog even geëvalueerd. Het was gewoon perfect verlopen.
De gemoedelijkheid en gastvrijheid van Helmig en Helga is bijzonder. Wij zeggen in de Achterhoek altijd: dit doen we toch, dat is toch normaal. Maar zo vanzelfsprekend is het niet, in het westen is het wel even wat anders. Ondanks dat Helmig hard aan het werk was, genoot hij er ook zelf van. Het is een hardwerkende man met een al passie voor zijn bedrijf.
Helmig heeft ook expertise op andere vlakken dan alleen gastvrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om het verwelkomen van mensen met een afstand op de arbeidsmarkt. Hoe hij dat aanpakt is bijzonder goed. Helmig kan gewoon erg goed met mensen omgaan.

Paul, trainer: Ik ben nu twee keer bij de Eek geweest met een groep. Wij zijn als trainers nooit op zoek naar een standaard accommodatie, maar naar een accommodatie waar mogelijkheden zijn om zowel binnen als buiten te vertoeven. We willen graag volledig ontzorgd worden. We stellen het op prijs als de eigenaar initiatieven neemt als dat het nodig is.
Dit is de reden waarom de Eek zeker op ons lijstje blijft staan. Helmig en Helga zijn een goede gastvrouw en gastheer. Lunch is vers, goed verzorgd, er is een diversiteit aan eten en het is gezond. Er wordt goed rekening gehouden met diëten. Dat vinden wij belangrijk.
Eén van de punten wat we zo mooi vinden: Helmig en Helga zijn er altijd als we iets nodig hebben. Als we materialen nodig hebben geven we het aan, Helmig  gaat zijn schuur toe en dan tovert hij gewoon wat tevoorschijn. Dit heeft te maken met dienstbaarheid en betrokkenheid. Eigenlijk is niets te gek.

 

Contact

Helmig en Helga van der Kolk

over ons

Onze nieuwsbrief ontvangen?