Tips voor dagjes uit vanaf De Eek

Oostelijke richting: coulisselandschap en kastelen
In oostelijke richting vanaf De Eek begint na drie kilometer het voor de Achterhoek zo kenmerkende coulisselandschap en gaat daarna over in bossen. In die bossen ligt het kastelendorp Vorden met acht kastelen in de omringende bossen! De achtkastelenroute (34 km) is te volgen per fiets en per auto en laat u alle kastelen zien. Deze routebeschrijving met kaart is beschikbaar voor gasten van De Eek.

Dagje stad
De historische Hanzesteden Doesburg en Zutphen liggen op respectievelijk 7 en 14 kilometer. Ideaal voor een dagje stad op de fiets. Arnhem vindt u op zo’n 25 kilometer afstand.

Het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst
Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Dit middeleeuwse plaatsje is een bezoek meer dan waard, met onder meer het Dickens Museum. Bij Bronkhorst vind u een TOP, een Toeristisch Opstap Punt, waarvandaan u meerdere wandel- en fietsroutes kunt volgen, waaronder de Pontjesroute.

Nationaal Park Hoge Veluwe
Ook de Posbank, onderdeel van het Nationaal Park Hoge Veluwe, ligt op korte afstand van De Eek. U vindt daar een rolstoelroute, uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden en een ATB-route. U bereikt de Veluwe al na 7 kilometer door met de veerpont bij Olburgen de rivier de IJssel over te steken naar Dieren. Deze overtocht biedt u ook een mooi uitzicht op de hier prachtig meanderende IJssel.

Lekker struinen
Leuk is het Struinpad, dat door de landerijen tussen Steenderen en Bronkhorst loopt. Het pad gaat langs watergangen, tussen de weilanden door en langs de Molenkolk, een overblijfsel van een oude dijkdoorbraak. De wandeling laat u de omgeving van De Eek en dit stuk IJsselvallei vanuit een onverwacht perspectief beleven.

Folders, routekaarten en persoonlijk advies
In de accommodatie vindt u voldoende kaarten en informatiemateriaal. Voor persoonlijk advies kunt u terecht bij Helmig en Helga. Ze kennen de streek op hun duimpje.

Wilt u weten of er nog plek is in De Eek voor uw vakantie?

Helmig en Helga van der Kolk

over ons

Onze nieuwsbrief ontvangen?